FAQ – veel gestelde vragen
Hier kunt u alle vragen & antwoorden (FAQ) vinden over de E-choppers en U-chopper.nl zelf. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan even contact met ons op!
Hier kunt u alle vragen & antwoorden vinden over de E-choppers en U-chopper.nl zelf. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan even contact met ons op!

Betalen & borg

Bij U-Chopper maken we facturen op maat voor onze klanten. Voordat we de factuur opstellen, vragen we onze klanten om eerst online te betalen. Op basis van deze betaling genereren we vervolgens een factuur, zodat de klant deze kan gebruiken voor administratieve doeleinden en om de kosten te factureren. Dit proces zorgt ervoor dat onze klanten een duidelijk overzicht hebben van hun betalingen en de bijbehorende uitgaven.

We hanteren nu geen borg meer voor de verhuur van onze U-choppers. In plaats daarvan hebben we een lijst opgesteld met mogelijke schadeposten en de bijbehorende kosten, welke terug te vinden zijn in onze algemene voorwaarden. Deze lijst wordt gebruikt om eventuele schade tijdens de huurperiode te verrekenen.

U betaalt voor de E-choppers van tevoren via de website. Na de betaling kunnen we indien gewenst een factuur sturen, zodat u deze kunt gebruiken voor uw administratie.

Alle E-choppers zijn WA-verzekerd tijdens jouw tocht. Mocht er tijdens de route schade worden gemaakt dan valt dit onder uw eigen risico en komt dit dus ook voor uw eigen rekening.

Schade kan direct betaald worden nadat deze gemaakt is, hierbij kan dit met de borg verrekend worden.

Na de boeking ontvang je als het goed is een bevestigingsmail. Mocht je deze niet ontvangen hebben, neem dan contact met ons op via de mail of telefoon.

Vertrekken & terugkomen

Bij U-Chopper bieden we twee prachtige routes aan: de Natuurroute en de Stadsroute.

De Natuurroute neemt je mee langs adembenemende landschappen en prachtige natuur. Je kunt genieten van rustige paden en groene velden

Als je kiest voor de Stadsroute, rij je dwars door het bruisende hart van Utrecht. Deze route biedt een levendige en dynamische ervaring, waarbij je de charmante straten, historische gebouwen en levendige pleinen van de stad kunt verkennen.

Of je nu de voorkeur geeft aan de rust van de natuur of de levendigheid van de stad, bij U-Chopper hebben we een route die bij jou past!

Wij vinden het prettig als je 5 – 10 minuten voor de verhuurtijd bij ons bent. Zo hebben we voldoende tijd om de betaling te regelen en uitleg te geven over de E-chopper, routes en eventuele andere vragen.

Bij grote groepen is het handiger om iets meer tijd te hebben. 15 – 20 minuten van tevoren aanwezig zijn is dan prima.

Na een korte uitleg ga je zelf de door ons uitgestippelde route afrijden. Een instructeur of begeleider is hierbij niet nodig, daarnaast is het natuurlijk leuk om zelf de omgeving te ontdekken!

Als je van plan bent de scooter voor 3 uur te huren en van tevoren aangeeft dat je een eigen route gaat volgen, gelden dezelfde mogelijkheden. Dit betekent dat in geval van pech, we snel en adequaat de juiste service kunnen bieden. Het is echter van belang om te weten dat de scooter een radius heeft van 30 km.

Pech is natuurlijk erg vervelend en we willen er ook alles aan doen om het zo veel mogelijk te voorkomen. Mocht het toch voorvallen dat je onderweg stilstaat, dan kun je ons bellen en dan komen wij indien nodig naar je toe om te helpen of een nieuwe E-chopper te geven.

Extra informatie

Wij hopen natuurlijk dat het weer goed is tijdens jouw verhuurmoment, kleed je hier dan ook naar. Mocht het weer tegenvallen kleed je hier dan ook naar. Makkelijk zittende kleding is handig en prettig tijdens het rijden.

Slippers en hakken zijn onhandig en raden wij ten zeerste af!

In principe is de E-chopper te berijden voor iedereen die 16 jaar of ouder is en in het bezit is van een bromfietsrijbewijs of rijbewijs B. Kinderen mogen dus niet rijden.

Zwangere vrouwen kunnen ook zonder problemen rijden op de E-chopper, dit is uiteraard wel op eigen risico.

Mensen met een handicap kunnen, afhankelijk van de aard van de handicap, ook gewoon rijden! Neem echter even contact met ons op als je niet zeker bent van de mogelijkheden.

Het is belangrijk op te merken dat als je meer dan 140 kilo weegt, het helaas niet mogelijk is om gebruik te maken van de E-chopper.

Voor vertrek

Van tevoren reserveren is het handigst, zo weten wij dat jullie komen en zijn jullie zeker van dat er een chopper voor je klaarstaat. Mocht je later dan 24 uur van tevoren reserveren kunnen wij geen beschikbaarheid garanderen, neem even contact met ons op.

Wij rekenen €29,99 per 3 uur E-chopper verhuur.

Wij verhuren E-choppers gedurende het zomerseizoen, dit loopt van 1 april tot 1 oktober. We hopen natuurlijk op prettig weer!

Ja, natuurlijk! Wij hebben 50 E-choppers staan, de maximale groepsgrootte is dus ook 50 personen. Reserveer hierbij op tijd om zeker te weten dat er ruimte is voor jouw groep op jouw gewenste dag en tijd.

De E-chopper

Een E-chopper is een elektrische bromfiets voor één persoon. In het verkeer valt de E-chopper onder de snorfietsen. De E-chopper heeft een stoere uitstraling en valt zeker op.

Qua besturing is de E-chopper erg makkelijk, hij is geluidloos en gaat maximaal 25 km per uur.

Er mogen kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud achterop meerijden. Let op: er zijn geen speciale kinderzitjes achterop de E-chopper, dus jongere kinderen kunnen niet mee. Bij oudere kinderen kan het gezamenlijke gewicht voor op de chopper te veel worden, wat de batterijduur en snelheid kan verminderen. Het is belangrijk om te weten dat een tweede persoon achterop meerijden geheel op eigen risico is.

Bovendien geldt dat het totale gewicht van zowel de bestuurder als de passagier voor op de chopper niet meer dan 140 kilo mag bedragen, zowel voor individueel als gedeeld gebruik.

Een E-chopper gaat maximaal 25 km per uur en valt daarmee onder de snorfietsen. De verkeersregels die gelden zijn dezelfde als met de fiets. Je rijdt tijdens de route dan ook altijd op het fietspad. Waar dit niet mogelijk is mag je met de rest van het verkeer mee.

In de stad is het verplicht voor de E-chopper om op het fietspad te rijden, van het fietspad afwijken mag niet en kan beboet worden.

Om de E-chopper te mogen versturen is een rijbewijs B (auto rijbewijs) of een bromfietsrijbewijs verplicht. De minimumleeftijd om een E-chopper te mogen huren is dan ook 16 jaar, indien in bezit van een bromfietsrijbewijs.

Vanaf 1 januari 2023 is het wettelijk verplicht om een helm te dragen, deze hebben wij voor je paraat, je krijgt er ook een haarnetje bij.

Voor meer informatie over de helmplicht verwijzen we naar de gemeente Utrecht.

De maximale afstand die afgelegd kan worden is 30 kilometer. Zo weten we zeker dat je weer naar onze locatie terug kunt komen. Als je een tour voor twee uur doet hoef je niet bang te zijn dat je deze 30 km overschrijd.

Mocht je deze 30 kilometer overschrijden, waarna wij pechhulp moeten verlenen, worden er koste in rekening gebracht.

Wijzigen & annuleren

Je kunt je boeking wijzigen tot 24 uur voor de gekozen datum en tijd. Na deze termijn brengen we kosten in rekening.

Indien je de boeking helemaal wilt annuleren, dien je dit minstens 2 weken van tevoren te doen.

Je kan het aantal deelnemers uitbreiden tot 24 uur voor je boeking, mits er nog een E-chopper over is en niet alles al verhuurd is op jouw gekozen moment.

Jammer genoeg kunnen wij het weer ook niet controleren. Maar gelukkig bestaan er regenjassen en andere aangepaste kleding! Mocht het weer echt heel erg slecht zijn of er zijn veiligheidswaarschuwingen van kracht neem dan even contact met ons op wat de mogelijkheden zijn.

FAQ, veelgestelde vragen over de e-chopper en u-chopper.nl zelf. Hier proberen wij zo veel mogelijk van uw vragen te behandelen en beantwoorden. Deze FAQ is gemaakt door onze medewerkers en deze sluit hopelijk zo goed mogelijk aan op uw vragen. Alle onduidelijkheden die er wellicht kunnen ontstaan willen wij via deze FAQ proberen te beantwoorden. Echter kunnen wij natuurlijk niet alle vragen hier noteren. Zodoende, mocht uw vraag niet beantwoord worden via deze FAQ, neem contact met ons op!