FAQ – veel gestelde vragen
Hier kunt u alle vragen & antwoorden (FAQ) vinden over de E-choppers en U-chopper.nl zelf. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan even contact met ons op!
Hier kunt u alle vragen & antwoorden vinden over de E-choppers en U-chopper.nl zelf. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan even contact met ons op!

Betalen & borg

Elke E-chopper wordt verhuurd met een borg van €50,-. Deze borg mag contant betaald worden of met pin, na het juist terugbrengen van de E-chopper wordt dit weer naar je terug gepind of contant teruggegeven. Dit is afhankelijk van hoe je bij voorhand betaald hebt.

Als je meer dan vijf E-choppers hebt gehuurd brengen wij maximaal €250,- borg in rekening. Dit geldt voor particulieren.

Wil je de borg pinnen dan brengen we €0,25 transactiekosten in rekening.

U betaald voor de E-choppers op de website, op locatie kunt u de borg met pin/contant afrekenen.

Alle E-choppers zijn WA-verzekerd tijdens jouw tocht. Mocht er tijdens de route schade worden gemaakt dan valt dit onder uw eigen risico en komt dit dus ook voor uw eigen rekening.

Schade kan direct betaald worden nadat deze gemaakt is, hierbij kan dit met de borg verrekend worden.

Na de boeking ontvang je als het goed is een bevestigingsmail. Mocht je deze niet ontvangen hebben, neem dan contact met ons op via de mail of telefoon.

Vertrekken & terugkomen

Jazeker, als je bij ons een E-chopper huurt krijg je sowieso altijd keuze uit routes die wij vooraf uitgestippeld hebben. Zo kun je op een makkelijke en ontspannen manier de omgeving verkennen.

Wij vinden het prettig als je 15-20 minuten voor de verhuurtijd bij ons bent. Zo hebben we voldoende de tijd om de betaling te regelen en uitleg te geven over de E-chopper, routes en eventuele andere vragen.

Bij grote groepen is het handiger om iets meer tijd te hebben, 20-30 minuten van tevoren aanwezig zijn is dan prima.

Na een korte uitleg ga je zelf de door ons uitgestippelde route afrijden. Een instructeur of begeleider is hierbij niet nodig, daarnaast is het natuurlijk leuk om zelf de omgeving te ontdekken!

Dit is alleen mogelijk als je een E-chopper voor een hele dag hebt gehuurd. Bij een huurperiode van twee uur vragen we je om onze routes aan te houden. Hierbij kun je niet verdwalen, ben je zeker van een veilige route en ben je op tijd weer terug.

Daarnaast, in het geval van pech, kunnen wij makkelijk en snel de gepaste service geven.

Pech is natuurlijk erg vervelend en we willen er ook alles aan doen om het zo veel mogelijk te voorkomen. Mocht het toch voorvallen dat je onderweg stilstaat, dan kun je ons bellen en dan komen wij indien nodig naar je toe om te helpen of een nieuwe E-chopper te geven.

Extra informatie

Wij hopen natuurlijk dat het weer goed is tijdens jouw verhuurmoment, kleed je hier dan ook naar. Mocht het weer tegenvallen kleed je hier dan ook naar. Makkelijk zittende kleding is handig en prettig tijdens het rijden.

Slippers en hakken zijn onhandig en raden wij ten zeerste af!

In principe is de E-chopper te berijden voor iedereen die 16+ is met een bromfietsrijbewijs of rijbewijs B. Kinderen mogen dus niet rijden.

Zwangere vrouwen kunnen ook zonder problemen rijden op de E-chopper, dit is uiteraard wel op eigen risico.

Mensen met een handicap kunnen afhankelijk van de handicap ook gewoon rijden! Neem even contact met ons op als je niet zeker bent van de mogelijkheden.

Voor vertrek

Van tevoren reserveren is het handigst, zo weten wij dat jullie komen en zijn jullie zeker van dat er een chopper voor je klaarstaat. Mocht je later dan 24 uur van tevoren reserveren kunnen wij geen beschikbaarheid garanderen, neem even contact met ons op.

Wij rekenen €29,99 per 3 uur E-chopper verhuur, plus €50,- borg die je naderhand terug ontvangt.

Wij verhuren E-choppers gedurende het zomerseizoen, dit loopt van 1 april tot 1 oktober. We hopen natuurlijk op prettig weer!

Ja, natuurlijk! Wij hebben 50 E-choppers staan, de maximale groepsgrootte is dus ook 50 personen. Reserveer hierbij op tijd om zeker te weten dat er ruimte is voor jouw groep op jouw gewenste dag en tijd.

De E-chopper

Een E-chopper is een elektrische bromfiets voor één persoon. In het verkeer valt de E-chopper onder de snorfietsen. De E-chopper heeft een stoere uitstraling en valt zeker op.

Qua besturing is de E-chopper erg makkelijk, hij is geluidloos en gaat maximaal 25 km per uur.

Er mogen kinderen tussen de 5-12 achterop. Er zitten geen kinderzitjes achterop dus jongere kinderen kunnen niet mee. Bij oudere kinderen wordt het gezamenlijke gewicht voor op de chopper te veel en gaat dit de batterijduur en snelheid verminderen. Een tweede persoon achterop is geheel op eigen risico.

Een E-chopper gaat maximaal 25 km per uur en valt daarmee onder de snorfietsen. De verkeersregels die gelden zijn dezelfde als met de fiets. Je rijdt tijdens de route dan ook altijd op het fietspad. Waar dit niet mogelijk is mag je met de rest van het verkeer mee.

In de stad is het verplicht voor de E-chopper om op het fietspad te rijden, van het fietspad afwijken mag niet en kan beboet worden.

Om de E-chopper te mogen versturen is een rijbewijs B (auto rijbewijs) of een bromfietsrijbewijs verplicht. De minimumleeftijd om een E-chopper te mogen huren is dan ook 16 jaar, indien in bezit van een bromfietsrijbewijs.

Vanaf 1 januari 2023 is het wettelijk verplicht om een helm te dragen, deze hebben wij voor je paraat, je krijgt er ook een haarnetje bij.

Voor meer informatie over de helmplicht verwijzen we naar de gemeente Utrecht.

De maximale afstand die afgelegd kan worden is 55 kilometer. Zo weten we zeker dat je weer naar onze locatie terug kunt komen. Als je een tour voor twee uur doet hoef je niet bang te zijn dat je deze 55 km overschrijd.

Mocht je deze 55 kilometer overschrijden, waarna wij pechhulp moeten verlenen, worden er koste in rekening gebracht.

Wijzigen & annuleren

Je kan je boeking wijzigen tot 48 uur voor de gekozen datum en tijd. Later dan dit brengen we kosten in rekening.

Je kan het aantal deelnemers uitbreiden tot 48 uur voor je boeking, mits er nog een E-chopper over is en niet alles al verhuurd is op jouw gekozen moment.

Jammer genoeg kunnen wij het weer ook niet controleren. Maar gelukkig bestaan er regenjassen en andere aangepaste kleding! Mocht het weer echt heel erg slecht zijn of er zijn veiligheidswaarschuwingen van kracht neem dan even contact met ons op wat de mogelijkheden zijn.

FAQ, veelgestelde vragen over de e-chopper en u-chopper.nl zelf. Hier proberen wij zo veel mogelijk van uw vragen te behandelen en beantwoorden. Deze FAQ is gemaakt door onze medewerkers en deze sluit hopelijk zo goed mogelijk aan op uw vragen. Alle onduidelijkheden die er wellicht kunnen ontstaan willen wij via deze FAQ proberen te beantwoorden. Echter kunnen wij natuurlijk niet alle vragen hier noteren. Zodoende, mocht uw vraag niet beantwoord worden via deze FAQ, neem contact met ons op!